Friday, August 12, 2011

Karipap segi empat

Bahan-bahan

3 biji ubi kentang
4 sudu besar serbuk kari daging
1/2 cawan air
100g daging/ayam
secubit garam
kulit popiah segera

Cara-cara
1. Potong ubi kentang berbentuk dadu kecil.
2. Hiris halus daging/ayam.
3. Bancuh serbuk kari dengan air.
4. Gaulkan ayam/daging yang dipotong halus tadi bersama serbuk kari yang telah dibancuh tadi.
5. Rebus potongan ubi tadi selama 10minit dan toskan.
6. Masak kari yang telah digaul dengan ayam/daging sehingga naik bau. Jangan lupa letak garam.
7. Masukkan ubi kentang yang telah di rebus tadi sekaligus. Gaulkan sehingga sebati.

Bungkusan

Kulit popiah segera di tebarkan dan letakkan 1 sudu ubi kentang yang telah siap tadi.
Bungkus ikut kreativiti anda....SELAMAT MENCUBA!!!

No comments:

Post a Comment